Borneville

Een thuis... van huis!
Omringt door wijdse vergezichten
Temidden van het Brabantse platteland
Previous
Next

Locatie

‘Borneville’ in het groen

Ruim een kwart van de in totaal 103.22 km2 bestaat uit bossen en natuurgebieden. Niet voor niets is Bergeijk, een deelgemeente van Luyksgestel, in 2012 uitgeroepen tot Groenste Dorp van Nederland, gevolgd door een benoeming van (één van de) Groenste Dorpen van Europa in 2013!

 

Wandelen

Voor de wandelliefhebbers is er een wandelroutenetwerk van maar liefst 175 km lang. De gemeente is in 2011 door De Wandelkrant uitgeroepen tot één na beste wandelgemeente van Nederland.

 

Fietsen

Het fietsroute knooppuntensysteem ligt vlakbij de woning evenals thematische fietsroutes, regionale en lokale fietsroutes en grensoverschrijdende fietsroutes. Deze unieke grensstreek heeft een rijk historisch “smokkel-verleden”. Ook ATB-ers en wielrenners kunnen volop aan hun trekken komen.

Daarnaast zijn er tal van andere sportieve activiteiten zoals zwemmen, waterskiën, golfen, minigolf, kanoën, vissen, schaatsen.

De gemoedelijk Bourgondische sfeer is overal aanwezig. Op 3 km afstand vindt u het gezellige, Belgische Lommel met vele winkeltjes, cafeetjes en terrassen waar het heerlijk vertoeven is. De vlooienmarkt op zondag is zeker de moeite waard.

In de directe omgeving kunt u de 2 befaamde Abdijen bezoeken van Postel en Achel. Een bezoek aan de steden Eindhoven, Maastricht of met de trein een dagje naar het Belgische Antwerpen, Leuven of Brugge zijn een aanrader evenals een uitje naar de Efteling.

In het dorp is een goed uitgeruste supermarkt en een lekkere bakker. Een bezoek aan het bakkerij museum “De Grenswachter” is zeker de moeite waard.